Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون پژوهش و فناوریی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گفت: این دانشگاه موفق به تولید سه نوع بذر گل‌های زینتی شده و می‌توان گفت که کشور در این زمینه به استقلال رسیده‌ است؛ چراکه پیش از این واردکننده بذر گل‌های زینتی بود.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ پژوهش و فناوری از حوزه‌های فعال و مورد تأکید مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی بوده که متولی ساماندهی و توسعه همه‌جانبه فعالیت‌های پژوهشی و تحقیقاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان برای جامه عمل پوشاندن به موارد تأکیدشده توسط مسئولان در حوزه پژوهش و فناوری اقداماتی مناسبی را انجام داده ازجمله در حوزه شیلات و کشاورزی که نظام موضوعات را نیز در این باره تدوین کرده است.

این دانشگاه برای جلوگیری از روند شتابان تخریب سرزمین در مناطق خشک، نیمه‌خشک و نیمه‌مرطوب نیز در حال عقد قرارداد با سازمان محیط زیست است.

بیشتر بخوانید:

بذر افوربیا ویگوری برای نخستین‌بار در کشور تجاری‌سازی شد

5 طرح و محصول پژوهشی آماده جذب سرمایه‌گذار، تجاری‌سازی و تولید انبوه

گیاهی که حدود ۲۰۰ سال در گیلان کاشته می‌شود مرکزی برای ارائه بذر سالم ندارد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان دارای سه مجله تخصصی پژوهشی «اکوفیزیولوژی محیطی گیاهی»، «اکوفیزوشیمی» و «تکنولوژی بذر» بوده که به توسعه و فعالیت‌های این دانشگاه کمک زیادی کرده است.

خبرنگار آنا برای اطلاع از فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان گفتگویی را با مازیار احمدی‌گلسفیدی، معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه ترتیب داده است.

مشروح گفتگوی آنا با احمدی گلسفیدی در پی می‌آید:

آنا: با توجه به امر مهم پژوهش و تأکید مسئولان دانشگاه چه فعالیت‌هایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان داشته‌اید و به چه دستاوردهایی رسیده‌اند؟

احمدی‌گلسفیدی: از زمان مدیریت دکتر طهرانچی در دانشگاه آزاد اسلامی به حوزه پژوهش و فناوری نگاه جدیدی شد به‌خصوص برای رفع مسائل و مشکلات جامعه و صنعت با طرح مؤثر پایش (پژوهش‌های اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای) انجام شده است.

در این راستا مقرر شده محققان دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس این موضوعات فعالیت خود را انجام دهند. دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان نیز به موازات آن برنامه‌های علمی تدارک دیده است؛ برنامه علمی که به نام دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان و واحد گرگان ثبت شده، مدیریت بحران پس از سیل با موضوع کشاورزی است که اکنون کارگروهی برای این کار تشکیل شده و استادان و مجریان توانمند و دارای تجربه نظام موضوعات مرتبط با این برنامه علمی را تدوین کرده‌اند.

یکی دیگر از فعالیت‌های واحد گرگان در حوزه صنایع شیلات بوده که با موضوعات نظام‌مندشده‌ای تدوین شده و در سایت پایش آن را الحاق کرده‌اند.

جذب اعتبارات پژوهشی و تحقیقاتی از دیگر دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی گرگان است و هدف از آن کمک به صنایعی است که با مشکلات عدیده در تولید مواجه هستند، ظرفیتی که دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در زمینه علمی دارد، موجب شده قراردادهای بسیار خوبی در بخش مطالعات پژوهشی منعقد کنیم که منجر به رفع مشکلات و چالش‌های صنعتی شده است.

سیاست دانشگاه آزاد اسلامی برای نجات خلیج گرگان از بیابان‌زایی

با صنعت نفت، گاز، شرکت توزیع برق، آبفا و سازمان زندان‌ها، دادگستری و ... نیز قرارداد طرح‌های برون‌دانشگاهی داریم که این قراردادها در مجموع به ارزش بالغ بر یک میلیارد تومان بوده و در حال اجرا است. بخشی از قراردادها اجرا شده و شاهد کاربرد آن در صنایع هستیم.

در حال عقد قرارداد با استانداری گلستان و اداره‌ کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در حوزه ریزگردها هستیم تا معضل خلیج گرگان را به عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان رفع کنیم و مانع تخریب خلیج گرگان در مناطق خشک، نیمه‌خشک و نیمه‌ مرطوب شویم.

این قرارداد با عنوان «بیابان‌زدایی» هم توانمندی دانشگاه آزاد اسلامی گرگان را ثابت می‌کند و هم خلیج گرگان را از معضلات و مشکلات دور خواهد کرد.

آنا: درباره این قرارداد و جزئیات آن بیشتر توضیح می‌دهید؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: یکی از چالش‌هایی که در چشم‌انداز استان گلستان تعریف شده، بحث ریزگردهایی است که در قسمت‌های شمال شرق این استان در حال پیشرفت است و موجب شده بیابان زیاد شده و مناطق مختلف خلیج گرگان از حالت حاصلخیزی خارج شود.

در صورتی که این مسئله به این ترتیب پیش برود، خلیج گرگان در چند سال آینده به خشکی گرایش پیدا می‌کند و در اینصورت بسیاری از مراتع خود را از دست می‌دهیم.

در حال عقد قرارداد با استانداری گلستان و اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در حوزه ریزگردها هستیم تا معضل خلیج گرگان را به‌عنوان نخستین مجموعه تالاب بین‌المللی جهان رفع کنیم.

هدف ما این است که دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان به این موضوع مهم ورود پیدا کرده و این مشکل را برطرف کند و طبیعتاً فواید مادی و معنوی برای استادان و تیم‌های تحقیقاتی خواهد داشت.

آنا: این قرارداد در چه مرحله‌ای است؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: با اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان در حال مذاکره هستیم و مراحل بررسی پروپوزال انجام می‌شود و به زودی به عقد قرارداد منجر خواهد شد.

آنا: رقم این قرارداد چقدر است؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: حدود یک و نیم میلیارد تومان است.

آنا: حامی مالی دارید یا دانشگاه آزاد اسلامی آن را تقبل کرده است؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: تأمین منابع مالی این قرارداد بر عهده استانداری گلستان و اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری این استان است.

آنا: در حوزه دانش‌بنیان چه فعالیت‌هایی داشته‌اید؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: در حوزه دانش‌بنیان دستاوردهای بسیار خوبی داشته‌ایم؛ شرکت‌های دانش‌بنیان بیشتر در حوزه تولیدات فرآورده‌های طبیعی با پایه‌های کشاورزی فعالیت می‌کنند. اکنون دو شرکت‌ دانش‌بنیان ما به فرآیند تولید محصول دانش‌بنیان دست یافته‌اند که دارای تأییدیه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

این محصولات به‌صورت پایلوت تولید شده و در حال رایزنی با سازمان اوقاف هستیم تا سرمایه‌ این تولید را تقبل کند. سازمان اوقاف حدود 4 میلیارد تومان برای هریک از این طرح‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند تا این محصولات به تولید انبوه برسد.

آنا: تولید محصول دانش‌بنیان توسط این دو شرکت به تأیید نهایی سازمان اوقاف و امور خیریه رسیده است؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: هنوز به تأیید نهایی نرسیده، اما در شرف تأیید سازمان اوقاف هستیم. دستاورد دیگر ما در حوزه پژوهش سراهای نوآوری است. سرای نوآوری واحد گرگان به وسعت پنج هکتار به کشت گلخانه‌ای اقدام کرده و تولید دانش‌بنیان این سرا آنقدر زیاد بوده که پایانه فروش گل‌های زینتی از جنس کاکتوس راه‌اندازی شده است، به‌طوری‌ که اکنون از این گل‌ها برای اقصی نقاط کشور بارگیری و ارسال می‌شود؛ از جمله برای تهران، محلات و ... که یک ترن‌اُور مالی بسیار خوبی دارد.

در سراهای نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیانی نیز وجود دارند که به تولید بذر می‌پردازند، به‌طوری‌که در تولید سه نوع بذر (گل‌های زینتی) که در کشور کاملاً وارداتی بودند به استقلال رسیده‌ایم و تاکنون 100 هزار عدد بذر گل‌های زینتی تولید شده که قیمت هرکدام از آنها بین 600 تا یک هزار تومان است. یعنی مبلغ بسیار بالایی دستاورد محققان در حوزه دانش‌بنیان سرای نوآوری است. هر دانه بذر 600 تا یک هزار تومان است که اگر ضربدر یکصد هزار کنیم در مجموع حدود یک میلیارد تومان می‌شود و نکته اینکه پیش از این، همه اینها وارداتی بوده است.

آنا: با توضیحاتی که می‌دهید قطعاً یکی از دانشگاه‌های موفق در حوزه کارآفرینی  و اشتغال هستید. فکر می‌کنید در بحث درآمدهای غیرشهریه‌ای به موفقیتی که مد نظر دانشگاه هست، برسید؟

احمدی گلسفیدی: درست می‌گویید. دانشگاه آزاد اسلامی گرگان از ابتدای مهر تاکنون که صاحب سرای نوآوری شد، یک گام مؤثر در بحث دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم یعنی دانشگاه‌های کارآفرین برداشت. با قاطعیت می‌گویم که جزء دانشگاه‌های کارآفرین هستیم.

دانشجویان فارغ‌التحصیلی داریم که در فرآیند سرای نوآوری آموزش دیده و مهارت‌ کسب کرده‌اند و اکنون صاحب شغل هستند. در واقع ما به آنان کار یاد می‌دهیم و خودشان صاحب کسب و کارهای گلخانه‌ای، IT و ... هستند.

آنا: در این راستا تاکنون چند نفر را آموزش داده‌اید؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: تاکنون 85 نفر آموزش دیده‌اند که هرکدام صاحب شغلی شده‌اند و برای افراد زیادی در زیرمجموعه خود اشتغال‌زایی کرده‌اند. این موضوع یکی از دستاوردهای خوب استان گلستان و به‌خصوص دانشگاه آزاد اسلامی گرگان در بخش سراهای نوآوری بوده است.

آنا: در حوزه مجلات پژوهشی و تحقیقات علمی و طرح‌های درون و برون‌دانشگاهی چه فعالیتی داشته‌اید؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: اکنون سه مجله علمی پژوهشی با گرید وزارتین (فهرست نشریات معتبر خارجی) داریم که جزء مجلات بسیار خوب با درجه «الف» هستند. نخست مجله «اکوفیزوشیمی» که مورد تأیید وزارت علوم است. دوم مجله علمی و پژوهشی «اکوفیزیولوژی محیطی گیاهی» که این هم مورد تأیید وزارت علوم بوده و سوم «تکنولوژی بذر» که جزء مجلات علمی و پژوهشی‌ دانشگاه آزاد اسلامی است.

در حال اخذ مجوز برای راه‌اندازی سه فصلنامه دیگر در حوزه‌های ورزش و تربیت‌بدنی، مدیریت و حسابداری و آب و آبیاری نیز هستیم.

آنا: ایده‌ محققان شما تبدیل به محصول شده است؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: بله. در مجله پژوهشی واحد گرگان مقالاتی داریم که شرکت‌های دانش‌بنیان فعالیت‌ خود را طبق این مقالات پیش می‌برند و محصول این شرکت‌ها نیز همان تحقیقات پژوهشی است که در این مجلات چاپ شده‌اند.

آنا: مثال می‌زنید؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: یکی از مقالات در مجله اکوفیزوشیمی با عنوان «تولید بدون کالری از استریا» چاپ شده؛ استریا یک گیاه است که تبدیل به یک شرکت دانش‌بنیان شده و در حال تولید محصول بوده و به‌صورت پایلوت این تولیدات انجام شده است.

آنا: زیر نظر دانشگاه متبوع شما فعالیت می‌کند؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: بله. زیر نظر دانشگاه است. محصول این شرکت به صورت فروش عمده در اختیار عموم مردم قرار خواهد گرفت.

آنا: این شرکت برای چند نفر اشتغال‌زایی کرده است؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: بین 15 تا 20 نفر مشغول به کار هستند و این کارکنان را نیز دانشجویان و فارغ‌التحصیلان تشکیل می‌دهند.

آنا: در واقع علاوه بر کارآفرینی به سمت درآمدهای غیرشهریه‌ای رفته‌اید؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: ایده این کار از روی نیاز جامعه و تقاضای بازار است. نخست از همه، تقاضا را نگاه می‌کنیم. مهم‌ترین رسالت دانشگاه این است که دانشجو را صرفاً آموزشی و پژوهشی تحویل جامعه ندهیم و قصد داریم دانشجو را علاوه بر داشتن مدرک، یک فرد کارآفرین و صاحب شغل تربیت کنیم.

در سراهای نوآوری شرکت‌های دانش‌بنیانی وجود دارند که به تولید بذر می‌پردازند، به‌طوری‌که در تولید سه نوع بذر (گل‌های زینتی) که در کشور کاملاً وارداتی بودند به استقلال رسیده‌ایم.

نتیجه‌ این اقدام تربیت دانشجوی کارآفرین و حرکت به سمت درآمدهای غیرشهریه‌ای بوده است. همانطور که گفتم مقرر شده دو پروژه هرکدام با اعتبار 4 میلیارد تومان کار خود را آغاز و محصولات دانش‌بنیان  -که ایده دانشگاه آزاد اسلامی گرگان بوده است- را تولید کنند.

آنا: زمینه فعالیت و تولید محصول شرکت‌های دانش‌بنیان واحد گرگان را تشریح کنید.

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: شرکتی داریم که به تولید شکر می‌پردازد، شرکتی دیگر محصولی به نام کیتوسان یا کیتوزان «ماده دارویی از پوست میگو» تولید می‌کند؛ این شرکت دانش‌بنیان، پوستی که از میگو دور ریخته می‌شود را استحصال کرده و ماده دارویی از آن استخراج می‌کند که در صنایع دارویی و غذایی استفاده می‌شود و اکنون کشور به واردات آن وابسته است.

بیشتر بخوانید:

استخراج شکر بدون کالری از برگ گیاه استویا با استفاده از شیمی سبز

دیگر شرکت دانش‌بنیان واحد گرگان در زمینه تولید بذرهای هیبریدی گل‌های زینتی فعال است.  شرکت‌هایی هم داریم که در بخش IT برای گلخانه‌ها و مرغداری‌ها، سیستم‌های هوشمندسازی و کنترل‌کننده می‌سازند. در مجموع 10 شرکت داریم که دارای محصولات دانش‌بنیان هستند. برخی به تجاری‌سازی رسیده‌اند و برخی دیگر نیز در میانه راه هستند.

آنا: دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان دارای مدارس مهارتی هست؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: دارای مدرسه خلاقیت و مهارتی هستیم، اما نه به این اسم، بلکه به عنوان آموزش‌های کاربردی و فنی و حرفه‌ای که در هر ترم تعدادی از دانشجویان متقاضی را با مبلغ بسیار ناچیز دسته‌بندی کرده و زیر پوشش آموزش‌های عملی و کاربردی قرار می‌دهیم.

آنا: در دوره مبارزه با کووید - 19 موفق به تولید محصولات کرونایی شده‌اید؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: بله. محصولی با عنوان نانوماسک تولید کرده‌ایم که هم قابلیت شستشو دارد و هم تعویض فیلتر که فیلتر استفاده شده در آن هم با استفاده از فناوری نانو تهیه شده و مخصوص ویروس‌های ریز مثل کرونا است.

این محصول دانش‌بنیانی بوده و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان آن را به تولید انبوه رسانده است، تعدادی از این محصول فروش رفته و حتی سازمان یونسکو هم از ما درخواست خرید کرد که تعدادی هم به این سازمان دادیم.

آنا: ایده کسب و کار در ایام کرونا به کجا رسید؟

احمدی‌گلسفیدی​​​​​​​: سه طرح پژوهشی با موضوع رفع مشکلات باشگاه‌های ورزشی و کسب و کارهای این باشگاه‌ها در ایام کرونا انجام شده است؛ در حوزه پزشکی نیز در حال ارائه ایده کسب و کار هستیم.

انتهای پیام/4078/4062/پ

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان شرکت دانش بنیان خلیج گرگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان کل منابع طبیعی و آبخیزداری دانشگاه آزاد اسلامی گرگان دانشگاه آزاد اسلامی شرکت های دانش بنیان پژوهش و فناوری سراهای نوآوری میلیارد تومان سازمان اوقاف استان گلستان گل های زینتی سرای نوآوری عقد قرارداد تولید انبوه تولید محصول خلیج گرگان فعالیت ها تولید بذر کسب و کار شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۸۴۰۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی

انتخاب رشته داوطلبان دوره دکتری تخصصی سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد.

به گزارش ایسنا،  انتخاب رشته دکتری تخصصی سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی برای آن دسته داوطلبانی که در آزمون سراسری دکتری تخصصی سازمان سنجش آموزش کشور شرکت کرده اند، از روز شنبه ۱ اردیبهشت آغاز و تا روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت  ادامه دارد.

داوطلبان مجاز به انتخاب رشته براساس کارنامه صادره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور می توانند متناسب با مجموعه امتحانی خود حداکثر تا ۸۰ رشته/ محل در دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب کنند.

داوطلبان لازم است با مراجعه به سامانه www.azmoon.org  دفترچه راهنمای انتخاب رشته را دریافت کنند. متقاضیان دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی لازم است پس از مطالعه دقیق دفترچه راهنما و درصورت دایر بودن رشته/ گرایش مورد تقاضا در دانشگاه آزاد اسلامی از طریق سامانه مذکور انتخاب رشته کنند.

داوطلبان لازم است با کد شناسه انتخاب رشته مندرج در ذیل کارنامه صادره از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و کد ملی وارد سامانه شوند و پس از پرداخت وجه ثبت نام نسبت به انتخاب رشته/محل های مورد نظر خود به ترتیب اولویت اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مهمان «بی واسطه» شد +فیلم
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران دهم خرداد برگزار می‌شود
  • شهرداری همدان ۵۰ میلیارد تومان به حوزه پژوهش اختصاص داد
  • برگزاری کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در روز دهم خرداد
  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • تجلی اقتدار نظامی ایران در عملیات موشکی علیه رژیم صهیونیستی
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان میزبان حدود ۱۷۰۰ نفر از داوطلبان خواهد بود